Jablečný štrúdl

S tímto receptem se vám podaří jablečný štrúdl, který bude chutnat stejně skvěle jako originál z Vídně. Tajemství jeho náplně? Jablka, rozinky, ořechová strouhanka a skořice.

Příprava

Můžete si připravit vlastní domácí těsto nebo použít hotové z obchodu. Rozinky namočte v rumu a nechte nasáknout.
 
Na ořechovou strouhanku nechte na pánvi zpěnit máslo. Přidejte strouhanku a na mírném ohni pomalu restujte dozlatova. Před koncem restování vsypte namleté ořechy, krátce opražte a znovu odstavte z ohně.
 
Jablka oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a ihned pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Podle kyselosti jablek přidejte přiměřené množství cukru, mletý hřebíček, pořádnou špetku skořice a zamíchejte. Troubu předehřejte na  180 °C (funkce horký vzduch). Vhodný plech či pekáč vymažte máslem.
 
Připravené těsto rozválejte tak, aby se naplněný štrúdl na pečicím papíru dobře vešel na plech. Ořechovou strouhankou posypte asi polovinu rozváleného těsta. Poklaďte nakrájenými jablky a namočenými rozinkami. Druhou část těsta důkladně potřete rozpuštěným máslem. Štrúdl zarolujte a okraje dobře přimáčkněte. Pomocí plátu pečicího papíru přendejte štrúdl na plech. (Pokud používáte listové těsto, naneste jablečnou náplň na střed rozváleného plátu a strany překlopte do středu. Konce a okraj dobře přimáčkněte.)
 
Podle toho, jaké používáte těsto, potřete štrúdl buď máslem (těsto na štrúdl), nebo rozšlehaným vejcem (listové těsto) a pečte 40–50 minut dozlatova (listové těsto se peče o něco kratší dobu). Hotový štrúdl vyndejte z trouby, nechte zchladnout a posypte moučkovým cukrem. Podávejte vlažný nebo zcela vychladlý.

 

    Ingredience

  • Listové těsto nebo těsto na štrúdl
  • asi 1,5 kg jablek
  • 80–100 g cukru (nebo dle potřeby)
  • 4 lžíce rozinek
  • rum
  • citronová šťáva
  • skořice
  • mletý hřebíček
  • moučkový cukr na posypání
  • dostatečné množství rozpuštěného másla, případně 1 vejce na potření

     Na ořechovou strouhanku

  • 100 g strouhanky
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce strouhaných lískových oříšků

 

 

poptavka@ckmauthner.cz
+420 723 536 561
Vyplňte zde svůj e-mail a my Vás budeme informovat o všech novinkách a výrazných slevách.
Slevové karty

AKTUÁLNÍ SLEVOVÁ AKCE

 

RYCHLOST OBJEDNÁNÍ

Jako bonus pro klienty, kteří vědí co chtějí, nabízíme slevu za RYCHLÉ OBJEDNÁNÍ  ve výši 2% při uzavření smlouvy do 24 hod od odeslání objednávky.

Vybírejte z nabídky zájezdů: http://www.ckmauthner.cz/zima nebo nám napište na poptavka@ckmauthner.cz.

FIRST Moment při zakoupení pobytu a zaplacení zálohy 50%

Zimní sezóna:
5% sleva ze základní ceny (bez dokupovaných služeb) při zakoupení do 30.9. 3 % sleva ze základní ceny (bez dokupovaných služeb) při zakoupení do 31.10. Platí pro pobyty min. 5 nocí.

Letní sezóna:
5% sleva ze základní ceny (bez dokupovaných služeb) při zakoupení do 31.3. 3 % sleva ze základní ceny (bez dokupovaných služeb) při zakoupení do 31.5. Platí pro pobyty min. 5 nocí.

SKUPINOVÉ SLEVY

Každá 21 osoba pobyt a skipas zdarma (dle lyžařské oblasti)

ZAHAJOVÁNÍ SEZÓNY

5% sleva na všechny Skiopeningy.

FIRST MOMENT v zimní sezoně je možno využít 3% slevu při objednávkách do 30.10. běžného roku

Pro LAST MOMENT sledujte akční nabídky.

 

Poznávací zájezdy na září a říjen 2020
Intreraktivní mapa se zájezdy a ubytováním